حداقل فاصله بین خطوط جوش محیطی و طولی

در هنگام جوشکاری فلزی یکی از سوالاتی که برای مهندس ناظر و جوشکار وجود دارد رعایت حداقل فاصله جوشکاری از جوش های محیطی و طولی در محدوده کاری است که اطلاع در زمینه حداقل فاصله بین خطوط جوش محیطی و طولی بسیار حائز اهمیت می باشد. در زیر به این محدودیت ها در جوشکاری بر اساس استاندارد و محدوده ی کاری می پردازیم.

حداقل فاصله بین خطوط جوش محیطی

ظروف تحت فشار

در استاندارد ظروف تحت فشار ASME Sec VIII Div1 محدودیتی برای این فاصله قید نشده است و معمولا در Spec هر پروژه قید می شود.

لوله کشی فرآیندی

در استاندارد لوله کشی فرآیندی ASME B31.3 نیز محدودیتی برای فاصله بین خطوط جوش محیطی قید نشده است و معمولا در Spec هر پروژه قید می شود.
در استاندارد IPS-C-PI-240 این حداقل فاصله بین جوش های محیطی برابر ۴t می باشد. برای لوله های با سایز NPS مساوی و کمتر از ۱۲ نیز بایستی حداقل ۵۰mm و برای لوله های با سایز ۱۴ به بالا این فاصله حداقل ۱۰۰mm باشد.

حداقل فاصله بین خطوط جوش طولی

ظروف تحت فشار

در استاندارد ظروف تحت فشار ASME Sec VIII-Div1 حداقل فاصله خطوط جوش در مخازنی که بیشتر از یک کورس ساخته می شوند بایستی حداقل ۵t باشد. البته ذکر ۲ نکته را الزامی است:

  • در صورتی که رادیوگرافی ۱۰۰% باشد و یا رادیوگرافی مطابق بند UW-9 باشد نیازی به رعایت این فاصله نیز نمی باشد.
  • در مخازن تحت فشار در صورتی که مطابق الزامات UCS-66 تست ضربه نیاز باشد، این فاصله ۵t بایستی حتما رعایت شود و حتی استثنا رادیوگرافی در بند ۱ نیز وجود ندارد.

 لوله کشی فرآیندی

بر اساس استاندارد ASME B31.3 درز جوشهای طولی می بایستی حداقل ۵t در محل جوش و یا زاویه حدقل ۳۰ درجه نسبت به یکدیگر فاصبه داشته باشند، به طوری که درز جوشها در یک خط قرار نگیرند.

خطوط لوله

بر اساس استانداردهای ASME B31.4, B31.8 و IPS-C-PI-270 مربوط به خطوط انتقال این فاصله برابر حداقل نصف قطر اسمی لوله می باشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

جوشکاری فلزیشبکه فلزی
نوشتهٔ پیشین
مشخصات اتصالات فلنجی
نوشتهٔ بعدی
حداکثر زمان نگهداری لوله و اتصالات پلی اتیلن
مطالب مرتبط