اولین قسمتی که در شروع پروژه ها مخصوصا پروژه های گازرسانی با آن سروکار داریم بحث حفاری کانال می باشد بنابراین محاسبه آیتم حفاری در فهرست بها و شناخت آیتم های مرتبط با آن اهمیت بسیاری دارد. در این مقاله آموزشی سعی شده است تا شما دوستان را با تمامی آیتم ها و جنبه های مختلف حفاری آشنا کنیم.
آیتم حفاری در فهرست بهای تاسیسات نفت و گاز
در هر رشته از فهرست بهای تاسیسات نفت و گاز برای محاسبه حفاری روش های متفاوتی وجود دارد که در زیر سعی خواهیم کرد که برای هر قسمت بحث های مورد نیاز را داشته باشیم.
آیتم حفاری در فهرست بهای خطوط لوله گاز شهری
در فهرست بهای رشته خطوط لوله گاز شهری آیتم حفاری به صورت یکپارچه تمامی کارهای کناری آن هم دربر می گیرد. در آیتم های حفاری برای لوله های فلزی از سایز ۲ اینچ تا ۱۶ اینچ و لوله های پلی اتیلن از سایز ۴۰ میلیمتر تا سایز ۱۶۰ میلیمتر از آیتم های ۱۳۰۷۰۰۱ تا ۱۳۰۷۰۰۸ در نظر گرفته شده است.
این آیتم ها شامل موارد ذیل می شوند:
- حفاری کانال تا عمق استاندارد هر سایز از لوله شامل خاکبرداری و ریختن در کنار کانال
- سرند کردن خاک های حاصل از حفاری تا اندازه استاندارد مورد نیاز برای زیر و روی لوله
- نوارکشی بر روی خاک سرند
- پرکاری برای کانالی به اندازه عمق استاندارد که خاک سرند آن ریخته شده باشد
- غرقاب کردن کانال
- کوبیدن کانال های پر شده مطابق مشخصات فنی
- حمل زوائد حاصل از حفاری
آیتم حفاری در فهرست بهای خطوط لوله کمربندی
در فهرست بهای خطوط لوله کمربندی تمامی قسمت های مختلف مربوط به حفاری به صورت جداگانه آمده است لذا برای محاسبه هر قسمت از ایتم مربوطه استفاده می کنیم مثلا:
- برای قسمت حفاری از آیتم ۱۳۰۴۰۰۱ استفاده می کنیم که مربوط به کانال کنی به صورت ماشینی ( به طور مثال با استفاده از بیل مکانیکی) است و در صورتیکه در زمین سنگی حفاری صورت گیرد از آیتم ۱۳۰۳۰۰۲ ( برای حالت دستی) و از آیتم ۱۳۰۴۰۰۲ (برای حالت چکش هیدرولیکی) استفاده می شود و برای حالت های مختلف دیگر هم از آیتم های خصوص به خود استفاده می شود.
- جهت سرن کردن از آیتم ۱۳۰۵۰۰۱ و یا تهیه ماسه بادی از آیتم ۱۳۰۵۰۰۴ و برای پرکاری از آیتم ۱۳۰۵۰۰۲ استفاده می شود.
همانگونه که مشاهده کردیم تمامی آیتم هایی که در فهرست بهای خطوط لوله گازشهری به صورت یکجا در یک آیتم آمده بود ولی آیتم حفاری در فهرست بها ی خطوط لوله کمربندی به صورت جداگانه به صورتی که در بالا توضیح داده شد تفکیک شده است.
آیتم حفاری در فهرست بهای خطوط لوله انتقال نفت و گاز
در فهرست بهای خطوط انتقال نفت و گاز همانند خطوط لوله گاز شهری آیتم های مرتبط با حفاری به صورت جداگانه آورده شده است به طور مثال برای حفاری از آیتم ۱۳۰۱۰۰۱ ( برای حفاری ماشینی) و برای حفاری های سنگی از آیتم های ۱۳۰۲۰۰۱ ( در صورت استفاده از بیل مکانیکی و مواد منفجره) و ۱۳۰۲۰۰۲ (برای زمانکیه از چکش هیدرولیکی استفاده شود) و برای سنگ زدن به صورت دستی از آیتم ۱۳۰۴۰۰۲ استفاده می شود.
در بقیه موارد حفاری متناسب با نوع زمین حفاری، آیتم مربوط به خود را استفاده می کنیم و همچنین برای سرند کردن و تهیه ماسه بادی و… به همین صورت عمل می کنیم.
نکات حفاری
- در فهرست بهای خطوط لوله گاز شهری برای لوله پلی اتیلن سایز ۲۰۰ آیتمی در نظر گرفته نشده است بنابراین در پروژه هایی که نیاز به لوله گذاری سایز ۲۰۰ داشته باشیم این آیتم به صورت ستاره دارد در نظر گرفته می شود.
- تمامی محاسبات مرتبط با یک قلم بودن حفاری در فهرست بهای خطوط لوله گاز شهری بر اساس موارد استاندارد است و برای موارد مازاد بر استاندارد به ازای هر مورد آیتم جداگانه محاسبه می شود. مثلا در صورتیکه عمق بیشتر از استاندارد باشد مقدار اضافه تر از استاندارد را جداگانه محاسبه می کنیم.
- آیتم حفاری در فهرست بهای کمربندی تا عمق ۲ متر می باشد که این مورد در فهرست بهای خطوط لوله گاز شهری تا عمق استاندارد است.
۲۴ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
سلام وقت بخیر.آیا آیتم ریختن خاکها کنار پی و کانال به درون کانال آیا برای ماسه و خاک مناسب که ریختن کنار کانال دیده شده قابل پرداخت است؟
درود اره ولی بایستی کنترل گردد در بخش پرکاری کانال پرداختی نداشته باشید.
اضافه بهای به ردیف پی کنی، کانال کنی هرگاه عمق کانال بیش از ۲ متر باشد،برای حجم واقع شده در عمق ۲تا۳ متر یک بار ،۳تا۴متر در بار و ۴تا۵ متر سه بار به همین تر ترتیب برای عمق های بیشتر [خسته نباشی مهندس این ایتم چجور محاسبه میشود عمق کانال من ۴متر میباشد اگع راهنما کنی ممنون میشم]
درود بر شما… این توضیحش یکم زیاده و در دوره فهرست بهای گاز شهری کامل بهش پرداختیم
سلام مهندس خوبی دستگاه پایپ جکینگ داریم کار هست
درود بستگی به کیفیت کارت داره
اگر تمایل به کار دارید تماس بگیرید ۰۹۱۵۴۴۶۸۵۶۵
ممنون از شما 🙂
سلام در مقدم فهرست بها خطوط لوله وگاز شهری ذکر کرده منظور از ردیف های حفاری فقط حفاری وریسه کردن خاک کنار کانال می باشد.ایا بک فیلد باید از ایتم جدا حساب بشه؟؟
درود مهندس… نخیر جدا محاسبه نمیشه برای گاز شهری
سلام .
اگر دو لوله در یک کانال کار شود عرض کانال باید چقد باشد و فاصله بین لوله ها ؟
نحوه ی پرداخت به پیماکار به چه صورت است ؟
درود.. عرض کانال برای دو لوله در یک کانال مجموع قطر دو لوله بعلاوه ۷۰ سانتیمتر هستش و فاصله بین دو لوله ۳۰ سانتیمتر در نظر گرفته می شود… برای محاسبات توضیحات زیادی دارد و در دوره فهرست بهای گاز شهری به این موضوع پرداختیم
درود بر شما دوست و همکار عزیزم جناب مهندس توکل
در صورت امکان در مورد آیتم مابه التفاوت حفر کانال در زمین های سنگی که به صورت ستاره دار در دفترچه پیمان آورده میشه یه راهنمایی بفرمایید. در واقع نحوه ی محاسبه آیتم ذکر شده بر اساس فهرست بها، و کسر آیتم حفر کانال از آن
ممنون
درود بر شما
تمامی توضیحات مربوط به آیتم های مختلف فهرست بها در دوره فهرست بهای گاز شهری داده شده
درود
در ایتم ۵۲۱۳۰۴۰۰۱که حفاری تا عمق ۲ متر در خطوط کمربندی می باشد،چنانچه عمق میانگین در طول Lمتر کانال، بیش از ۲متر شد ،نحوه ی محاسبه چگونه می باشد؟
سلم و درود… ابتدا که هر مقطع از کانال عمق اندازه گیری میشه و طبق همون پراخت میشه و اگر بیشتر از ۲ متر باشه که از ردیف ۵۲۱۳۰۴۰۰۴ استفاده می کنیم… قاعدتا به صورت میانگین عمق تعیین نمیشه چون در هر مقطع نظارت مقدار عمق رو مشخص میکنه.. یعنی عمق استاندارد هست مگر اینکه نظارت دستور دیگری داشته باشه که در اون قسمت هم عمق طبق نظر دستگاه نظارت اجرا و محاسبه می شه..
با سلام
بسیار عالی و مفید بود
درود بر شما… سپاسگزارم از توجهتون
سلام و ارادت
آیا آیتم فرغون کشی هنوز قابل پرداخت هست یا نه؟
در صورت مثبت بودن جوابتون،لطفا شماره ردیف رو بفرمایید و یا اینکه بصورت ردیف ستاره دار باید پرداخت بشه؟
سلام و درود
در بیشتر دفترچه های پیمانی در بخش شرایط خصوصی و یا توضیحات شرح کار مشخصا گفته شده که آیتم فرغون کشی پرداخت نمی شود و اگر دفترچه پیمان شما هم این رو ذکر کرده که فرغون کشی قابل پرداخت نیست ولی اگر این مورد در دفترچه پیمان ذکر نشده بنابراین بر اساس نوع کوچه و شرایط محلی فرغون کشی قابل پرداخت خواهد بود که از فصل سیزدهم فهرست بها پرداخت می شود و معمولا این موضوع در دفترچه پیمان هم در نظر گرفته شده است.
باتشکر
بابت حجم حفاری با پیکور که در igs فقط قطر لوله + ۴۰ سانتی متر اشاره شدهاین درحالی که حفاری با پیکور بایستی به صورت گلدانی حفاری گردد تا کف کانال این استاندارد رو بده بی زحمت راهکار محاسبه حجم پیکور رو راهنمایی می فرمائید
باتشکر
درود بر شما
معمولا اگر در قرارداد شما ابتدا تعیین شده باشه که حجم اضافه بابت حفاری سنگی پرداخت نمیشه که موضوع منتفی هستش ولی اگه ذکر نکرده باشه خب میتونید از روش های مختلف استاده کنید مثل روش ذوذنقه و یا اگر نقشه بردار ثابت دارید که میتونید از نقشه بردارتون برای بدست آوردن حجم استفاده کنید
خلاصه روش های متفاوتی برای حل این موضوع هستش
سلام جناب مهندس وقت بخیر،ردیف پیمانی که بتوان از روش های ذوزنقه ای یا حجم واقعی براساس نقشه برداری استفاده کرد رو ممنون میشم بفرمائین، چون در مشخصات فنی عرض کانال قطر لوله + ۴۰ سانتی متر ذکر شده و نقشه استاندارد هم تاییدیه همین بند می باشد، آیا ادله پیمانی و مشخصاتی جهت پرداخت براساس روش ذوزنقه ای موجود می باشد.
درود
ما ادله پیمانی جهت پرداخت بر اساس روش ذوزنقه رو نداریم ولی اگر در پیمان صحبتی راجب به حفاری سنگی نشده باشه میتونید با کارفرما رایزنی کنید که کانال بر اساس واقعیت پرداخت بشه که این مورد نیاز به اطلاعات بالا و قدرت چانه زنی شما داره
متشکرم