انتخاب شاخص تعدیل

قبل از شروع مطالعه بخش انتخاب شاخص تعدیل لازم است ابتدا انواع شاخص های تعدیل را بخوانید سپس ادامه مطالعه این بخش را داشته باشید. و در ادامه کلیه موارد را به دو گروه تقسیم بندی می کنیم:

۱- پیمانهایی که بر اساس قیمت های فهرست بهای واحد پایه باشند

در این نوع پیمان ها تعیین شاخص تعدیل به صورت ذیل می باشد:

  • مبلغ کارکرد:  با شاخص گروهی ( فصلی ) فهرست بهای پایه تعدیل می شوند
  • مبلغ تجهیزکارگاه: با شاخص کلی تعدیل می شود
  • مبلغ مصالح پای کار: برای هر فهرست بها با شاخص گروهی مربوط به مصالح مورد نظر تعدیل می شود

تبصره ۱:

در صورتیکه مصالح پای کار مربوط به شیمان و شن و ماسه باشد با شاخص گروهی فصل ” بتن درجا ” فهرست بهای مربوطه تعدیل می شود.

تبصره ۲:

در صورتیکه مبلغ براورد خیلی کم باشد یا غیر قابل تفکیک بون اقلام کار، با تشخیص دستگاه مربوطه و تعیین رشته  و یا رشته های مربوطه می توان از شاخص رشته ای یا شاخص های رشته ای در تعدیل استفاده کرد.

تبصره ۳:

انتخاب شاخص تعدیل کارهای جدید که بر اساس فهرست بهای منظم به پیمان تعیین قیمت می شوند با شاخص گروهی فصل مربوطه، تعدیل انجام می شود

تبصره ۴:

در کارهایی که بر اساس ماهیت امکان تعیین و استفاده مستقیم از فهرست بها نباشد باید دستگاه اجرایی روش تعدیل مربوط به آن پیمان را با تصویب شورای عالی فنی سازمان مدیریت و برنامه ریزی برساند.

۲- پیمان هایی که فهرست بهای واحد پایه برای آنها ابلاغ نشده است

در این نوع پیمان ها دستگاه اجرایی ابتدا فهرست بهای مورد نظر را با انواع فهرست بهای پایه تطبیق داده و دستورالعملی تهیه و مطابق آن دستورالعمل تعدیل خواهد شد

موارد دیگر برای تعیین شاخص تعدیل به صورت ذیل می باشد:

الف)- تعیین شاخص تعدیل بخش ارزی

در صورتیکه بخشی از پیمان پرداخت های ارزی داشته باشد و در صورت نیاز به تعدیل ارزی باید دستورالعمل توسط دستگاه اجرایی تهیه و به تصویب شورای عالی فنی سازمان مدیریت و برنامه ریزی برسد.

ب)- انتخاب شاخص تعدیل کارکرد در دوره ی تاخیر

  • در تاخیرات مجاز: با شاخص دوره ی مربوط به انجام کار تعدیل می شود
  • در تاخیرات غیر مجاز: با متوسط شاخص های دوره های مربوط به مدت پیمان ( مدت اولیه+تمدیدها ) تعدیل می شود

ج)- تعیین شاخص علی الحساب

  • در صورتیکه شاخص قطعی دوره ابلاغ نشود میتوان از شاخص قطعی دوره قبل تر به صورت علی الحساب استفاده کرد و بعدا که شاخص قطعی دوره ابلاغ شده مابه التفاوت را در صورت وضعیت تعدیل بعد پرداخت کرد.
  • در صورتیکه پیمانکار در اجرای پیمان تاخیر داشته باشد، دستگاه اجرایی باید تاخیرات مجاز و غیر مجاز پیمانکار را تعیین و بر اساس آن شاخص تعدیل را مشخص کند ولی اگر بنا به دلایلی به تاخیر بیوفتد پیمانکار می تواند با شاخص دوره ی سه ماهه پایان مدت اولیه پیمان به صورت علی الحسابدر تعدیل استفاده کند و بعد از تعیین تاخیرات مجاز و غیر مجاز مابه التفاوت را در صورت وضعیت تعدیل بعدی محاسبه کند.

سازمان برنامه و بودجه شاخص های تعدیل را هر فصل و یا ماهانه ارائه می دهد و شما می توانید آخرین بخشنامه مربوط به شاخص های تعدیل را از اینجا ببینید.

۴ دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • Avatar
    هدایت خیرخواه
    1401/07

    با سلام
    به منظور تقویت بنیه مالی پیمانکار در دوره ساخت لوله در کارگاه تولید کننده ۷۰درصد مبلغ ردیف مذکور در فصل ۱۶در صورت وضعیت شماره یک پرداخت گردیده است (چون ردیف در فصل ۱۶ داشت در فصل پایکار داده نشد) تعدیل آنهم بر مبنای ۷۰درصد پرداخت گردید
    لوله شش ماه بعد به کارگاه حمل و ۱۰۰درصد ردیف مذکور در فصل ۱۶ در صورتوضعیت شماره ۳ به پیمانکار پرداخت گردیده است حال به مبلغ مابه التفاوت ۳۰ درصد صورتوضعیت۳ نسبت به صورتوضعیت ۱ تعدیل دوره ساخت (ضریب تعدیل صورتوضعیت ۱) تعلق میگیرد یا زمانیکه لوله به کارگاه حمل و مبلغ ۳۰ درصد باقی‌مانده در صورتوضعیت ۳ پرداخت شده است.

    پاسخ
    • معین الدین توکل
      معین الدین توکل
      1401/07

      با سلام… اگر مشمول طول ساخت باشد که میانگین شاخص زمان خرید/قرارداد ساخت تا زمان ورود به کارگاه محاسبه میشه و اعمال میشه… اگر مبلغ به عنوان مصالخ پای کار باشد که دیگه تعدیل نداره… اگر مبلغ مصالح پای کار نباشد، بابت ۳۰ درصد باقیمانده یا باید میانگین شاخص در زمان ورود به کارگاه محاسبه بشه و پرداخت بشه یا در صورت قبولی کارفرما شاخص ورود به کارگاه یا همان شاخص زمان صورت وضعیت محاسبه بشه…
      کمی نیاز به چانه زنی داره!

      پاسخ
  • Avatar
    کریم شفا
    1398/06

    با سلام
    ایا برای مطلب :
    “در صورتیکه پیمانکار در اجرای پیمان تاخیر داشته باشد، دستگاه اجرایی باید تاخیرات مجاز و غیر مجاز پیمانکار را تعیین و بر اساس آن شاخص تعدیل را مشخص کند ولی اگر بنا به دلایلی به تاخیر بیوفتد پیمانکار می تواند با شاخص دوره ی سه ماهه پایان مدت اولیه پیمان به صورت علی الحساب استفاده کند و بعد از تعیین تاخیرات مجاز و غیر مجاز مابه التفاوت را در صورت وضعیت بعدی محاسبه کند.”
    منبع یا بخشنامه دارید بتونیم از ان استفاده کرده پایان مدت اولیه پیمان را بعنوان شاخص سه ماهه برای شاخص علی الحساب تا نهایی کردن تاخیرات استفاده کنیم ؟؟؟
    با تشکر ات فراوان

    پاسخ
    • مهندس توکل
      مهندس توکل
      1398/06

      با سلام
      استناد به بند ۳ از ماده چهارم بخشنامه ۱۰۱/۱۷۳۰۷۳ مورخ ۱۳۸۲/۰۹/۱۵ می باشد.
      با تشکر از شما

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

پیمان های صنعت نفتتعدیلشاخص تعدیلصورت وضعیت
نوشتهٔ پیشین
شاخص های تعدیل
نوشتهٔ بعدی
محاسبه تعدیل اجرا ( Construction )
مطالب مرتبط